Cukinia, bo to ona jest królową dzisiejszego wpisu, to warzywo niemal idealne. Ma delikatny smak, dzięki czemu jest doskonałym dodatkiem zarówno do dań obiadowych, jak i do deserów. Jest zdrowa, niskokaloryczna i zawiera cenne witaminy oraz składniki mineralne. I jak tu jej nie kochać?! Poznaj i zainspiruj się przepisami na dania z cukinii.

Zapewne często szukasz przepisów, korzystając z wyszukiwarki Google. Wpisujesz frazę "pomysł na obiad" i ciach. Mnóstwo wyników i brak funkcji "pokaż tylko te, które teraz chcę". Nie wiesz, jak sprawić, żeby wyszukiwarka podpowiedziała Ci np. tylko przepisy na szybki obiad opublikowane w ostatnim miesiącu, albo tylko przepisy, które wśród składników zawierają to, co masz akurat pod ręką? Dzięki znajomości jednej mało znanej funkcji wyszukiwarki o nazwie "inurl", której zastosowanie opisujemy w tym wpisie, zawsze szybko znajdziesz pomysł na (szybki) obiad.

Czas na orzeźwiające koktajle! Aperol Spritz i Mojito w mgnieniu oka wprowadzą Cię w wakacyjny nastrój i błyskawicznie ugaszą pragnienie, kiedy z nieba leje się żar. My polecamy wersję klasyczną oraz z dodatkiem owoców sezonowych. W tym orzeźwiającym zestawieniu nie mogło zabraknąć domowego cydru. Lekkie wino jabłkowe to doskonały wybór w czasie letnich upałów.

Czas na pyszne i chrupiące ogórki małosolne! Niskokaloryczne, ultrazdrowe i dostępne tylko w sezonie wakacyjnym (to sprawia, że jeszcze trudniej im się oprzeć). Klasyczną wersję małosolnych zna chyba każdy, dlatego my przygotowaliśmy coś specjalnego - 3 mało znane sposoby na ich przyrządzenie i podanie. Zobacz, jak w prosty i szybki sposób przyrządzić prawdziwą małosolną ucztę.

Lato ma kolor i smak wiśni. Te wyjątkowe owoce, dojrzewające w lipcowym słońcu, skrywają w sobie moc witamin i minerałów. Dlatego nasze mamy i babcie tak chętnie robiły z nich konfitury i soki. Dziś też z przyjemnością po nie sięgamy.
Specjalnie dla Was wybraliśmy 7 przepisów na przetwory z wiśni, polecanych przez blogerów. Warto poświęcić trochę czasu, aby w mroźną zimę cieszyć się smakiem lata.

Sezon na kurki trwa w najlepsze i warto z tego korzystać! Właśnie z tej okazji poprosiliśmy szefa katowickiej restauracji Moodro – Marcina Pawlaka o zdradzenie nam swoich sekretnych przepisów na dania z kurkami. Jeśli więc szukasz sprawdzonego przepisu na tradycyjny sos kurkowy ze śmietaną lub kurki w nieco bardziej nowoczesnej odsłonie, koniecznie wypróbuj jeden z nich lub zajrzyj do restauracji Moodro przy ulicy Dobrowolskiego 1a w Katowicach. Będzie aromatycznie, przepysznie i sezonowo!