Jajko – na śniadanie, lunch i kolację. Idealnie nadaje się na każdą porę dnia. Sposobów, na które można je przyrządzić i podać jest całe mnóstwo. Od tych na wytrawnie, po te w wersji na słodko. Potrawy z jaj przyrządza na kilka różnych sposobów. Najczęściej gotuje się je w wodzie, smaży lub piecze. Dla większości z nas jajka to podstawa w kuchni. Stanowią doskonalą bazę do deserów, wartościowy dodatek do sałatek, a także występują w roli głównej jako kulinarni soliści. Przywykliśmy do prostych rozwiązań – jajecznicy, jajek sadzonych czy też jajek na twardo. Najwyższa pora, aby wraz z trendem Fine Dining, odczarować to myślenie i przedstawić wszystkim wielbicielom gotowania znakomite i proste przepisy, w których jajko jest zarówno podstawą, jak i wyśmienitym dodatkiem.
Mięciutki środek, chrupiąca skórka oraz zapach – to sekret idealnego chleba. Do jego wytworzenia nie trzeba wielu składników – to tylko mąka, woda, sól i drożdże. Wiele osób myśli mimo to, że pieczenie chleba to fizyka kwantowa. Nic bardziej mylnego - upiekliśmy domowy chleb! Jest pyszny, chrupiący i miękki w środku. Możliwe? Ano możliwe. Po wszystkim przygotowaliśmy dla Ciebie przepis wraz z instrukcją krok po kroku - sprawdź jak samodzielnie możesz go upiec.
Jedzenia odgrywa bardzo ważną rolę w naszym życiu. Obecnie to pojęcie nie oznacza jedynie potrzeby fizjologicznej, której główną funkcją jest zaspokojenie głodu. To synonim naszego stylu życia, wyznacznik pozycji społecznej, ważny element interakcji międzyludzkich i sposób wyrażania emocji, opinii oraz poglądów. Poprzez spożywanie posiłków poznajemy inne kultury i smaki oraz doświadczamy wspaniałych doznań, które na długo pozostają w naszej pamięci. Wszystko dlatego, że jemy tak naprawdę wszystkimi zmysłami.
Kontakt
- Tel. 661 980 980
- E-mail: biuro@finediners.pl
Formularz kontaktowy
Masz pytania i chcesz dowiedzieć się więcej o Fine Diners?